Om Enfiktivresa

Bokbilder-1

Välkommen till www.enfiktivresa.se! Roligt att just du har hittat hit!

Om bloggen: Sedan 2008 är detta den plats där jag dokumenterar och sparar mina läsupplevelser i form av ord och bild. Bloggens fokus är mina reflektioner kring skrivande, läsande, böcker och litteratur i olika former.

Instagram: Sedan slutet av 2015 finns enfiktivresa även på Instagram under det passande namnet enfiktivresa. Välkommen att kika in!

Om mig:

Jag läser lite av varje och försöker att vidga mina litterära vyer både när det gäller genrer och författarskap. Några författare som jag dock återkommer till är: Joyce Carol Oates, Karin Alfredsson, Maria Ernestam, Haruki Murakami, Scarlett Thomas &  Bodil Malmsten.

Jag skulle beskriva mig själv som:

Mamma (till tjejligan som består av  Lilla Förken Löken född 2013 och Lilla Wimla född 2014 )

Läslus

Fotointresserad

En nyfiken resenär till resmål nära och långt borta.

I hela meningar skulle jag beskriva mig själv så här:

Jag har varit en läslus så länge jag kan minnas. Förutom när jag var gravid första gången, då jag av någon outgrundlig anledning slutade att läsa. För att sedan ta upp läsandet igen när vår dotter, lilla Fröken Löken kommit till världen.

Förutom själva läsandet, tycker jag om att reflektera kring mina läsupplevelser och det är där bloggen kommer in!  Mitt intresse för fotografering tar jag in i bloggen genom att fotografera böcker jag läst på ett inspirerande sätt.

Jag är även intresserad av hantverket och arbetsprocessen bakom en bok. Därför har jag läst olika kurser kopplade till just litteratur. T ex Barn och -ungdomslitteratur, en kurs om fantasy samt några skrivarkurser.

När jag inte reser i litteraturens värld tycker jag om att resa i den verkliga världen. Några av platserna som gjort avtryck och som jag skulle vilja återvända till är: IstanbulNew York och Coney IslandLissabon och Indonesien.

Jag bor i södra Sverige tillsammans med min man, våra två döttrar och två katter.

Sedan jag blev mamma i mars 2013 har mitt liv förändrats och lästiden minskats. För bloggen innebär det att den uppdateras mer sporadiskt i mån av tid och att jag nu även skriver om barnböcker.

Jag hoppas att du ska finna innehållet intressant och även få med dig några boktips härifrån!

collage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *